FAQ – COLOSTRUM

Το βοοειδές Colostrum, είναι μία ιδανική τροφή, της οποίας η εξαιρετική σύσταση, εμπεριέχει χιλιάδες χρόνους εξέλιξης. Αν και έχει φτιαχτεί για τα μωρά και απευθύνεται στα πρώτα 24ωρα του νεογνού, οι θεραπευτικές και όχι μόνο ιδιότητες του, το έχουν καταστήσει ως ένα από τα δημοφιλέστερα συμπληρώματα διατροφής για τους ανθρώπους, ανά τους αιώνες.

To Colostrum περιέχει 500-700 θερμίδες ανά λίτρο. Επομένως, όταν η δοσολογία συνιστά μία ποσότητα 400-1000 mg, γίνεται αντιληπτό ότι το θερμιδικό περιεχόμενο είναι ελάχιστο και συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα πάχους. Επίσης, η δράση του εντοπίζεται στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον εντερικό σωλήνα, και όχι σαν κατασταλτικό ή διεγερτικό της όρεξης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες που διεξήχθησαν το 2008, το Colostrum δρα ευεργετικά όσον αφορά τις αθλητικές επιδόσεις. Συγκεκριμένα, λόγω του ότι περιέχει πολλούς αυξητικούς παράγοντες, χρησιμοποιείται κατά κόρον στην αθλητική πρακτική. Η σύγχρονη μελέτη έχει αποδείξει ότι:

α) Αυξάνει τη μυϊκή μάζα και μειώνει το σωματικό λίπος των αθλητών.

β) Συμβάλει στην αύξηση της αθλητικής απόδοσης, ιδιαίτερα σε αγωνίσματα μακράς διάρκειας (πχ ποδηλασία).

γ) Προάγει την καλύτερη αποκατάσταση των αθλητών, έπειτα από την προπόνηση.

To Colostrum περιέχει μικρή ποσότητα ινσουλίνης στη σύνθεση του. Επομένως, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο έναντι του διαβήτη μεν, αλλά εάν συνδυαστεί με την ενέσιμη ινσουλίνη που κάνουν οι άνθρωποι με διαβήτη, μπορεί να κατεβάσει τα επίπεδα του σακχάρου, παραπάνω από όσο πρέπει. Συνεπώς, η χρήση του θα πρέπει να γίνεται, αφού ενημερώσουμε πρώτα τον θεράπων διαβητολόγο και εφόσον φυσικά λάβουμε την έγκριση του.

Φυσικά. Η λήψη βιταμινών δεν σχετίζεται με το Colostrum, το οποίο είναι ένα ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής για τον άνθρωπο, και για το οποίο μάλιστα, χρειάστηκαν χιλιάδες χρόνια εξέλιξης, ώστε να φτάσει στην σημερινή καταπληκτική του σύνθεση.

Όταν οι γυναίκες βρίσκονται σε κατάσταση θηλασμού, δεν είναι απαραίτητο να παίρνουν Colostrum, καθώς έτσι και αλλιώς, ο οργανισμός τους εκείνη την περίοδο, παράγει πρωτόγαλα από μόνος του, και τα νεογνά λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα αντισώματα από το μητρικό γάλα.

Μπορεί η λήψη του υγρού Colostrum, να γίνει με φυσικό χυμό ή μέσα σε ροφήματα, αρκεί αυτά να μην είναι ζεστά. Γενικότερα, θα πρέπει να αποφεύγουμε τις ζεστές θερμοκρασίες των συνοδευτικών υγρών, όταν πρόκειται να πάρουμε το πρωτόγαλα, καθώς τα μοναδικά συστατικά του Colostrum, φθείρονται στις υψηλές θερμοκρασίες.

To Colostrum είναι μια φυσική τροφή και αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής με σκοπό την ενίσχυση του οργανισμού, κατά συνέπεια καλό θα είναι να λαμβάνεται καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου με ιδιαίτερη έμφαση τους Φθινοπωρινούς μήνες που οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση.

Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες από τη λήψη του Colostrum αγελάδας στον άνθρωπο. Βέβαια πριν την κατανάλωση του, είμαστε βέβαιοι ότι έχει περάσει τη διαδικασία παστερίωσης και η αγελάδα είναι υγιέστατη. Η LR χρησιμοποιεί αποκλειστικά το πρωτόγαλα από αγελάδες της Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας, που σημαίνει υψηλής ποιότητας πρότυπα. Διασφαλίζει την ποιότητα μέσω συνεχών ελέγχων και για κάθε παρτίδα ξεχωριστά. Άρα η ποιότητα και η ασφάλεια είναι δεδομένη.

Η απάντηση είναι όχι. Αποτελεί ένα προϊόν απόλυτα φυσικό 100%. Εκεί έγκειται και η αποτελεσματικότητα του, και για το λόγο αυτό μπορούν να το πάρουν και τα μικρά παιδιά, χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη χορήγηση του. Περιέχει λακτόζη σε ποσοστό κάτω του 1%, γεγονός που σημαίνει, ότι μπορεί να το καταναλώσει κάποιος που έχει δυσανεξία στη λακτόζη.

To Colostrum περιέχει σίδηρο, άρα έχει θετική επίδραση σε ανθρώπους με αναιμία. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν όσοι πάσχουν από αναιμία, είναι να μην καταναλώνουν Colostrum μαζί με γαλακτοκομικά προϊόντα, γιατί εμποδίζουν την απορρόφηση του σιδήρου.

Βεβαίως. Μπορούμε από τη συνιστώμενη δόση, να αυξήσουμε κατά ένα με δύο κουταλιές της σούπας για τους ενήλικες και ένα με δύο κουταλάκια του γλυκού για τα παιδιά. Επίσης μπορούμε προληπτικά να αυξήσουμε τη δόση το Φθινόπωρο, έτσι ώστε να ενισχύσουμε από πριν τον οργανισμό μας, ενάντια στις ιώσεις.

Υγεία σημαίνει να βρισκόμαστε σε πνευματική, ψυχική και σωματική ισορροπία. Ο ανθρώπινος οργανισμός, αντιπροσωπεύει μία αδιάσπαστη μονάδα, η οποία πρέπει να συνδέεται αρμονικά. Τα μεμονωμένα μέρη του σώματος, πρέπει να αλληλεπιδρούν τέλεια μεταξύ τους, ώστε ο ανθρώπινος οργανισμός να λειτουργεί άψογα.

Η υγεία όμως δεν είναι μία σταθερή κατάσταση, αλλά μία δυναμική μορφή της ισορροπίας, που επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η διατροφή, το κλίμα και οι σωματικοί τραυματισμοί, αλλά και εσωτερικούς, όπως για παράδειγμα το άγχος, οι συγκινήσεις και η πίεση. Επομένως, γίνεται αντιληπτό, πως το ζήτημα της υγείας μας, είναι πολλές φορές αρκετά εύθραυστο.

Κατά συνέπεια, οφείλουμε να υποστηρίζουμε τον οργανισμό μας, λαμβάνοντας το φυσικό δώρο της δημιουργίας, το πρωτόγαλα Colostrum. Μία ανεξάντλητη πηγή ενέργειας, που χαρίζει ζωή και ευεξία.

Το Colostrum Liquid είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία, ακόμη και για τα παιδιά
Το Colostrum κάψουλες είναι κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας.

Αρέσει σε %d bloggers: